Instellingen

Deze week in het nieuws: slechte cijfers voor Hogeschool en dode man in water

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Slecht nieuws voor de Hogeschool Utrecht deze week. De hogeschool is één van de slechtere grote hbo's van Nederland. Het nieuws werd veruit het vaakst bekeken op deze site, afgelopen week. Verder werd er ook veel geklikt op het bericht van de dode man in het water bij Houten en op het nieuws over de jodiumtabletten bij een kernramp.
De Hogeschool Utrecht kreeg een opvallend slecht rapport van de Keuzegids HBO 2018. Vooral de opleidingen journalistiek, bedrijfskunde en commerciële economie scoren laag. In een eerste reactie zei de Hogeschool dinsdag dat de slechte cijfers vooral te wijten zijn aan slechte tijdelijke huisvesting en dat de uitkomsten eigenlijk niets zeggen over de kwaliteit van onderwijs.
Later op de dag trok voorzitter Jan Bogerd van het college van bestuur toch een beetje het boetekleed aan in de uitzending van UVandaag. "Hier kunnen we niet tevreden mee zijn", zei Bogerd. "Het is niet goed voor studenten en doet geen recht aan docenten en de wijze waarop we studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt."
In een sloot langs de Oud Wulfseweg werd donderdag een dode man gevonden. Hij werd gevonden door een voorbijganger. De fiets van de man lag in de buurt van de plek waar het lichaam werd gevonden. Wat er precies is gebeurd is nog altijd onduidelijk, maar de politie zei wel dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Het gaat om een 68-jarige inwoner van Houten.
Sommige Utrechters krijgen een opvallend cadeautje van de overheid. In grote delen van de provincie valt de komende weken namelijk een doosje met jodiumtabletten in de bus. De overheid stuurt deze naar huishoudens binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale. De pillen beschermen tegen het radioactieve jodium dat bij een kernongeluk vrij kan komen.
In de provincie Utrecht kunnen huishoudens in Houten, IJsselstein, Montfoort, Lopik, Nieuwegein, Oudewater, Utrecht, Vianen, Wijk bij Duurstede en Woerden een pakketje verwachten. Op de website jodiumpostcodecheck.nl staat aangegeven welke regio's de jodiumtabletten opgestuurd krijgen.
Een speciale vermelding is er voor de dakloze Duitse dief die deze week twee keer de kolommen van onze site wist te halen. Eerst kwam hij in het nieuws door met een gestolen golfkar een spiegel van een auto in Nieuwersluis af te rijden en een paar dagen later dook de man al wéér op in de berichtgeving.
Nu wist hij de aandacht van de politie te trekken door met een slakkengang in een klassieke besteleend over de A2 te rijden. Bij zijn aanhouding reed hij de veertig jaar oude Citroën AK ook nog eens in de prak. De man is aangehouden voor verhoor. Het is onbekend of hij nu nog vastzit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.