Op jacht naar prehistorische fossielen in de Utrechtse binnenstad

UTRECHT - Het Universiteitsmuseum in Utrecht hield vandaag een fossielenjacht door de binnenstad. Ruim 60 deelnemers liepen mee.
Sommige fossiel-exemplaren zijn al miljoenen jaren oud, maar veel mensen weten niet dat ze er zijn. Het Universiteitsmuseum wil daar verandering in brengen. Stadspaleontoloog Jelle Reumer leidt de jacht. "Deze jachtprooien lopen niet weg. Die zijn dood als een pier, al heel lang ook. Het gaat om resten van dieren die ooit geleefd hebben in prehistorische tijden. Maar de restanten, zoals schelpen of afdrukken, kun je nog steeds vinden in bepaalde gesteentes."
Reumer wil deelnemers vooral enthousiast maken voor de wetenschap. "Als we geen wetenschap hadden, dan kon onze maatschappij werkelijk niet functioneren. Dan liepen we in berenvellen rond." Door dit soort dingen aan kinderen te laten zien, kun je ze al vroeg laten interesseren in de wetenschap, meent hij.
Het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat is van plan om in de toekomst nog meer van dit soort fossielentochten te organiseren.

Op jacht naar fossielen in de Utrechtse binnenstad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.