Onderzoek naar gevonden spullen bij zoekactie naar Anne Faber

UTRECHT/BAARN - Rond paleis Soestdijk in Baarn zoeken politieagenten en vrijwilligers verder naar Anne Faber. De 25-jarige Utrechtse heeft sinds vrijdagavond niets meer van zich laten horen, nadat ze was vertrokken voor een lange fietstocht. De actie is opgezet door tientallen vrienden en familieleden en wordt door de agenten ondersteund. Volgens de politie zijn vanmorgen al diverse spullen gevonden, die nu worden onderzocht.
De agenten en de vrijwilligers zijn opgesplitst in kleinere zoekploegen die het bosrijke gebied in Baarn uitkammen. ook hangen ze posters op. Mogelijke sporen, zoals een fiets of fietsband die onderweg zijn gevonden, worden direct aan de politie gemeld, die zonodig forensische rechercheurs inschakelt. Verslaggever Annemarie Verhagen is bij de actie en deed live verslag via Facebook.

OMAFIETS

Hoewel het zoekgebied enorm is, houdt de familie hoop dat het speurwerk iets oplevert. De recherche heeft vooral over de zwarte fiets van Anne, een omafiets met handremmen en een rode sticker op het achterspatbord, veel tips gekregen. Een oom van Anne vertelt aan RTV Utrecht dat het niet ongewoon was dat Anne daar een eind mee ging fietsen.
Op een foto die Anne van zichzelf maakte en naar haar vriend stuurde is te zien dat ze op de kruising van de Hilversumsestraatweg en de Amsterdamsestraatweg in Baarn is geweest. Het is het laatste levensteken dat haar vriend van de vrouw ontving.

NOODWEER

Afgelopen weekend leverde de inzet van politieagenten en een helikopter die warmtebeelden maakte nog geen spoor van Anne op. De politie benadrukt dat de jonge vrouw is verdwenen op een avond met noodweer.
Mensen die Anne mogelijk hebben gezien worden verzocht om contact met de politie op te nemen. Wie informatie heeft over een fiets kan een foto of filmpje inzenden, voorzien van een precieze plaatsaanduiding. Daarvoor is op de website van de politie een speciaal tipformulier gemaakt.

Agenten en bekenden van Anne verzamelen zich bij paleis Soestdijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.