IJsselstein krijgt partijloos zakencollege tot verkiezingen

IJSSELSTEIN - Een zakencollege moet IJsselstein verder besturen tot de inwoners over een paar maanden naar de stembus gaan. Dat hebben LDIJ, VVD, CDA en PvdA met elkaar afgesproken nadat anderhalve week geleden de vorige wethouders zijn afgetreden.
De partijen vinden dat de gemeente het meest gebaat is bij een bestuur van drie wethouders die geen politieke kleur vertegenwoordigen. Het lijkt de onderhandelaars beter om in de korte periode voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart geen onderwerpen meer te behandelen waarvoor inhoudelijke keuzes moeten worden gemaakt.
Als wethouders zijn Inge Nieuwenhuizen, Peter Doesburg en Ad de Regt in beeld. Nieuwenhuizen, die een paar maanden geleden haar taken als VVD-wethouder in Voorschoten neerlegde, krijgt de portefeuille UW Samenwerking. Die ambtelijke samenwerking met Montfoort was de aanleiding voor de val van het vorige college.
Doesburg was ongeveer tien jaar geleden voor de PvdA wethouder Financiën in IJsselstein en neemt die portefeuille nu opnieuw voor zijn rekening. De Regt (CDA) moest vorig jaar het veld ruimen in Oudewater, nadat het college waar hij deel van uitmaakte het vertrouwen van de gemeenteraad had verloren. Hij krijgt, net als in Oudewater, de portefeuille Sociaal Domein.
De drie kandidaten worden donderdag aan de gemeenteraad voorgedragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.