Utrechtse Anne Faber nog spoorloos na zoekacties in Baarn

UTRECHT/BAARN - De zoekacties naar de vermiste Anne Faber hebben vooralsnog geen resultaat opgeleverd. Tientallen vrijwilligers kamden vandaag de bossen rond paleis Soestdijk uit. De 25-jarige Anne uit Utrecht heeft sinds vrijdagavond niets meer van zich laten horen, nadat ze in die omgeving een foto had gemaakt.
De vrijwillige zoekteams kregen hulp van de politie, die adviezen gaf en waar nodig professionele onderzoekers inschakelde. Aan de actie in Baarn deden behalve Annes ouders en andere familieleden ook vrienden en collega's mee. Onder de speurders waren bijvoorbeeld oud-collega's, die met Anne in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht hebben gewerkt.
De vrijwilligers werden verdeeld in kleinere ploegen, die elk een deel van het bosrijke gebied doorzochten. Onderweg spraken ze voorbijgangers aan en hingen ze posters op met foto's van Anne, haar fiets en een rugzak die ze misschien bij zich had. De zoekteams hebben zich voor zover bekend niet of nauwelijks buiten de bospaden gewaagd.

FORENSISCH ONDERZOEK

De spullen die zoekteams onderweg vonden, zoals een achtergelaten fiets en fietsonderdelen, werden direct aan de politie gemeld. Die stelde waar nodig een forensisch onderzoek in. Geen van de gevonden spullen kan volgens de politie in verband worden gebracht met de vermissing van Anne.
De politie is inmiddels uit het zoekgebied in Baarn vertrokken en ook de meeste vrijwilligers zijn naar huis. Een aantal zoekteams is in kleiner verband nog het bos ingegaan om op eigen initiatief verder te zoeken. De familie van Anne houdt net als de politie rekening met alle scenario's. Ook een misdrijf wordt niet uitgesloten.

FIETSTOCHT

Anne Faber vertrok vrijdag rond 17.00 uur uit Utrecht voor een flinke fietstocht op haar zwarte omafiets met handremmen. Haar oom vertelde vanmorgen aan RTV Utrecht dat ze dat wel vaker deed. Bijna twee uur later stuurde ze een berichtje naar haar vriend om te melden dat ze in Hollandsche Rading was. De politie benadrukt dat er rond die tijd noodweer uitbrak en dat de weersomstandigheden mogelijk gevaarlijk zijn geweest.
Om 18.50 uur maakte Anne een 'selfie' waarop ze natgeregend bij de kruising van de Hilversumsestraatweg en de Amsterdamsestraatweg in Baarn staat. Op de foto lijkt het alsof ze wacht tot ze de Amsterdamsestraatweg kan oversteken. Wat er daarna is gebeurd is onduidelijk. Volgens haar vriend heeft de telefoon van Anne vanaf ongeveer 19.45 uur geen whatsapp-berichten meer ontvangen.

FOTO OF FILMPJE

Mensen die Anne Faber mogelijk hebben gezien worden verzocht om contact met de politie op te nemen. Wie informatie heeft over bijvoorbeeld haar Batavus-fiets of de rugzak die ze mogelijk bij zich had kan een foto of filmpje inzenden, voorzien van een precieze plaatsaanduiding. Daarvoor is op de website van de politie een speciaal
gemaakt.
Ook vraagt de politie aan inwoners van Baarn, Soest, Hilversum, De Bilt en Lage Vuursche of zij de beelden van hun bewakingscamera's die op de openbare weg gericht staan willen bekijken, mochten ze die hebben. Anne zou vrijdag tussen 17.00 uur 's middags en middernacht gefilmd kunnen zijn.

Verslaggever Anne-Marie Verhagen in UNieuws over de vermissing van Anne Faber

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.