Jan en Ria dolblij met Radio M-prijs: "Ik heb vannacht niet geslapen"

PROVINCIE UTRECHT - Jan en Ria Westerhuis uit de Utrechtse wijk Hoograven hadden zaterdag de dag van hun leven. Ze mochten in een oud Dakota-toestel een rondje vliegen over de provincie.
Het 54 jaar getrouwde stel had de vliegtickets te danken aan een prijsvraag op Radio M Utrecht. Ria hield de vlucht geheim voor haar man Jan, zodat het een verrassing zou zijn voor zijn tachtigste verjaardag.

HISTORIE TOESTEL

Het toestel van de Dutch Dakota Association is niet zomaar de eerste de beste. De zilveren kist uit 1944 was betrokken bij D-day in Normandië en operatie Market Garden. Prins Bernhard zat ooit achter de knuppel.

NERVEUS

Ria vond het erg spannend om in zo'n oud vliegtuig te stappen. "Ik heb vannacht niet geslapen", vertelde ze aan verslaggever Robert Jan Booij. "Maar dat heb ik allemaal over voor mijn echtgenoot. En áls er wat gebeurt gaan we met z'n allen."
De Dakota steeg op vanaf Schiphol. Daarna ging de vlucht via Vinkeveen naar de provincie Utrecht. Jan en Ria vlogen uiteindelijk ook over hun woonplaats Utrecht.

UNIEK

Jan had de dag van zijn leven in het knusse en haast antieke vliegtuig. "Heel uniek dat ik dit kan meemaken, fantastisch."
Jan en Ria zaten samen met ongeveer vijftien anderen in het toestel. Ze mochten ook een kijkje nemen in de cockpit, waar twee piloten de Dakota bestuurden.

Beelden vanuit het Dakota-toestel.