Instellingen

Zanger Henk Dissel uit Zeist wint Buma NL-award

© RTV Utrecht
ZEIST/UTRECHT - Zanger Henk Dissel uit Zeist is bekroond met een Buma NL-award. Zijn nummer 'Bijna' krijgt de prijs voor de meest succesvolle Hollandse single. De awards zijn voor het eerst uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht.
Dissel (26) is blij met zijn prijs: "Buma is één van de grootste muziekprijzen van Nederland. Dit is wel een bekroning!"
Al van jongs af aan is Henk met muziek bezig. "Toen ik een jaar of 3 was, had ik al een microfoon in m'n hand. Dan nam ik Bassie en Adriaan-liedjes op. Toen vroeg ik al een beetje om die aandacht. Dat is eigenlijk nooit weggegaan."

JONG BEGONNEN

Wat volgde was een razendsnelle carrière. Op z'n dertiende treedt Henk al op in kroegen uit de buurt. "Dan lag ik thuis in bed en belden ze op: kom even optreden in het café. Vervolgens haalden ze me op en zong ik voor een paar colaatjes op een biljart."

VOLLE ZALEN

Een paar jaar later ging Henk al door het hele land met zijn nummers. En voor het succes zorgde hij zelf: "Ik wilde altijd dat die zalen vol kwamen. Als ik werd geboekt in een cafeetje in Utrecht belde ik iedereen op, zodat ik zeker wist dat er vijftig man stond." Dissel stond ook vaak in het stadion van FC Utrecht.

BOM

Inmiddels zit de zanger van het Nederlandse lied alweer tien jaar in het vak. Zijn grote doorbraak kwam met het nummer 'Een bom'. Inmiddels is het lied miljoenen keren beluisterd via Spotify en YouTube. Maar Henk had niet meteen zin in het nummer.
"Toen ze met de tekst aankwamen zei ik: dat ga ik niet opnemen. Tot ze me een beetje dwongen. Ik moest komen, want dit lied zou een hit worden. Toen stond ik het een paar keer te zingen en toen vond ik het eigenlijk wel heel leuk. Niemand zingt over dit soort dingen. Ik ben blij dat ik toch de studio in ben gedoken toen."

AWARD

Het is de doorbraak van Dissel gebleken: "Ik zat laatst in het vliegtuig. En "toen zat iemand naast me 'Een bom' te luisteren. Dat vind ik heel mooi om te zien. En als ik ga stappen en ik zie dat iedereen 'm meezingt, dat maakt me blij."
En als het aan Buma NL ligt gebeurt dat dus ook met 'Bijna'; de meest succesvolle Hollandse single van 2017.

Zanger Henk Dissel vereerd met BUMA NL-award
Zanger Henk Dissel wint de Buma NL Award
Henk Dissel in spanning voor Buma NL Award

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.