Instellingen

Castellum Hoge Woerd in race voor archeologieprijs

Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn.
Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. © RTV Utrecht
DE MEERN - Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het project dat archeologie het meest aantrekkelijk maakt voor een groot publiek.
Castellum Hoge Woerd voldoet naar eigen zeggen aan deze belangrijke voorwaarde. "Op de plek waar ooit Romeinen vanuit een fort de rivier bewaakten, staat nu een moderne interpretatie van het fort met wallen van zes meter hoog: Castellum Hoge Woerd. Achter de hoge muren bevinden zich een archeologisch museum, een theater, stallen, een educatief centrum voor natuur- en milieueducatie, en een café-restaurant."
Het kroonjuweel van het museum is het Romeinse schip De Meern 1 dat in 2003 in Leidsche Rijn is opgegraven. "In het paviljoen waar het schip ligt komen bezoekers alles te weten over het leven aan boord van een binnenvaartschip in de hoogtijdagen van het Romeinse rijk", schrijft het museum in een persbericht.
De Grote Archeologie Prijs is een initiatief van Stichting Archeologie & Publiek, die archeologie onder de aandacht wil brengen bij het grote publiek. "Archeologie draagt bij aan het verhaal dat plekken herbergen, het spreekt tot de verbeelding, de fantasie en draagt bij aan de identiteit van een gebied en de mensen die daar wonen."
Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober in het Rijksmuseum te Amsterdam wordt de winnaar van de Grote Archeologie Prijs 2017 bekend gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.