Instellingen

Jean van de Velde: "Ik ben bezig met een vervolg op All Stars"

Jean van de Velde met Gouden Kalf in UVandaag
Jean van de Velde met Gouden Kalf in UVandaag © RTV Utrecht
UTRECHT - De bekende tv-serie All Stars krijgt een vervolg. Dat zei de kersverse Gouden Kalf-winnnaar Jean van de Velde vanavond in UVandaag op RTV Utrecht. In de film Small Stars staan opnieuw de hoofdrolspelers uit All Stars centraal, maar dit keer wordt het verhaal verteld over hun jonge jaren.
Van de Velde maakte al twee films en een televisieserie over de zeven vrienden die al vanaf jongs af aan voetballen bij hun club Swift Boys. Maar de Utrechter gaat dus nog een film maken. "Ik ben bezig met een vervolg op All Stars, Smallstars. Het gaat daarbij om de hoofdrolspelers van Allstars, die in de jaren zeventig kind waren", stelde Van de Velde.

JEUGDVOETBAL

Het is dus de bedoeling dat de kinderjaren van de hoofdrolspelers centraal komen te staan, zoals die van Bram die gespeeld werd door van Danny de Munk. "Denk dus aan de rol van de kleine Danny de Munk, die op z'n twaalfde al een beetje voelt dat hij homo is. We gaan dus terug in de tijd, met het jeugdvoetbal", zei Van de Velde.
Het is nog onduidelijk wie de rol van de jonge jongens gaan spelen. De hoofdrolspelers van All Stars, zoals Peter Paul Muller, zouden de vaders van de jonge voetballertjes moeten gaan spelen. Wanneer de serie op de buis komt, zei de Utrechtse regisseur niet.

NUCHTER

Van de Velde was in de studio vanwege het Gouden Kalf dat hij afgelopen
won met zijn film Bram Fischer. Hij is naar eigen zeggen erg blij dat hij opnieuw een Kalf kreeg in de Utrechtse Stadsschouwburg, maar blijft een nuchtere Utrechter. "Als je er toch naar toe bent gefietst, dan ben je toch blij dat je hem gewonnen hebt", zei hij tegen presentator Rob van Dijk.
Van de Velde kreeg de prijs voor het scenario dat hij schreef, en versloeg in die categorie Martin Koolhoven (Brimstone) en Jan Eilander (Layla M.). Ook won Bram Fischer een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur. Peter Paul Muller ging er met die prijs vandoor.

Jean van de Velde: "Ik ben bezig met een vervolg op All Stars"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.