Politie: "Geen signalen dat Anne wilde verdwijnen"

UTRECHT/BAARN - De politie heeft vanavond een deel van het onderzoeksdossier van Anne Faber online gezet. Agenten willen op die manier zo veel mogelijk aandacht genereren voor de vermiste Utrechtse, in de hoop op een gouden tip.
In het dossier staat dat ieder spoor ontbreekt van de 25-jarige Anne. Ook is te lezen dat de politie zich direct na haar verdwijning grote zorgen maakte.
"Dit omdat uit verhalen van familie en bekenden een beeld naar voren komt van iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook waren er geen signalen van omstandigheden die er op wijzen dat Anne een tijdje zou willen verdwijnen."
De politie neemt de zaak hoog op. Woordvoerder Bernhard Jens zit vanavond bij het tv-programma Pauw om te praten over de vermissing.

TIJDSPAD

Anne ging vrijdag een stuk fietsen vanuit haar woonplaats Utrecht. Ze maakte een lange tocht, want via Hollandsche Rading belandde ze in Baarn waar ze een selfie maakte die ze naar haar vriend appte. Het is niet duidelijk of ze zo ver fietste met een specifiek doel of gewoon omdat ze zin had in een verre tocht.
Sinds vrijdagavond is niets meer van haar vernomen. Afgelopen weekend heeft de politie naar haar gezocht, onder meer met een helikopter met warmtecamera. Vandaag organiseerden vrienden en familie ook een zoektocht, maar helaas zonder resultaat.

BEWAKINGSCAMERA

De politie roept inwoners van Baarn, Soest, Hilversum, De Bilt en Lage Vuursche of zij de beelden van hun bewakingscamera's die op de openbare weg gericht staan willen bekijken, mochten ze die hebben. Er zijn nu geen gerichte zoekacties meer, wel onderzoekt de politie de telefoongegevens van Anne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.