Verpleeghuis Lopik krijgt extra nachtdienst: "Strijd is niet voor niets geweest"

LOPIK - Het is tóch gelukt: verpleeghuis De Schutse in Lopik krijgt een tweede medewerker voor de nachtdienst. Dat heeft zorginstelling AxionContinu laten weten aan het personeel en aan vakbond FNV. Medewerker Annet Eikendal is ontzettend blij: "Onze strijd is niet voor niets geweest."
"Ik kan er gewoon niet over uit", vertelt ze aan RTV Utrecht. "We zijn zo blij dat het bestuur groen licht heeft gegeven. Dit is goed voor het vertrouwen en voor onze organisatie."

PROTEST

Medewerkers van De Schutse sliepen dagenlang
voor het gebouw, uit protest tegen het nachtdienstbeleid van het verpleeghuis. Die nachtdienst wordt nu nog door één medewerker gedraaid, die daardoor verantwoordelijk is voor tientallen, vaak demente, ouderen.
Tot voor kort leek AxionContinu niet te zwichten voor het protest. Een extra slaapdienst, waarin indien nodig een collega gewekt zou kunnen worden, moest de oplossing zijn. Daar ging het personeel echter niet mee akkoord. "Er leek een impasse te komen", aldus bestuurslid René Leideritz. "Het bestuur heeft goed geluisterd naar de signalen van de medewerkers en de oplossing is om toch extra te gaan investeren."

TRANEN IN HUN OGEN

Het geld wordt beschikbaar gemaakt door extra inkomsten vanuit Den Haag. Eikendal heeft het goede nieuws ook aan de bewoners verteld. "Een groot gedeelte is dementerend, dus ze hebben eigenlijk geen idee, maar onze enthousiaste houding maakt veel goed. Sommige bewoners hadden tranen in hun ogen."
Naast de tentenactie werd ook een petitie gestart, die duizenden keren werd ondertekend. Het personeel van de Schutse werd ondersteund door landelijke politici.
Wanneer de tweede nachtdienstmedewerker er gaat komen, is nog niet bekendgemaakt.

Toch extra nachtdienst voor verpleeghuis Lopik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.