Geheime codes en cryptische puzzels bij Dan Brown Experience

UTRECHT - Fans van de immens populaire schrijver Dan Brown kunnen vandaag hun lol op: zijn nieuwe thriller 'De Oorsprong' ligt in de winkels. Voor extra spanning en senstatie is op Utrecht Centraal een 'Dan Brown Experience' ingericht: reizigers kunnen zich hier in de wereld van hoofdpersonage Robert Langdon wanen.

GEHEIME KAMER

"Dat is heel spannend", vertelt Geneviève Waldmann van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. "Je moet allemaal raadsels en codes oplossen. Uiteindelijk kun je dan naar een geheime kamer en daar gebeurt iets heel bijzonders, maar dat is nog een verrassing."
Volgens Waldmann is het niet gek dat veel mensen laaiend enthousiast zijn over de boeken van Brown. "Hij heeft iets heel origineels. Hij schreef een thriller, een genre waar veel mensen van houden, maar gaf er een nieuwe draai aan door er architectuur, cultuur en kunst bij te betrekken. Dus het is spannend, maar je leert er ook nog wat van."

NIEUWE ELEMENTEN

'De Oorsprong' onderscheidt zich van voorgangers als 'The Da Vinci Code' en 'Inferno' door twee nieuwe elementen toe te voegen: moderne kunst en nieuwe technologieën. "Vooral dat laatste is iets wat ons nu bezighoudt", aldus Waldmann. "Wij laten een eerste oplage van 300.000 boeken drukken; in Amerika is dat zelfs twee miljoen."
De Dan Brown Experience is drie weken lang toegankelijk voor publiek.

Het nieuwe boek van Dan Brown ligt in de winkels

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.