Nieuwe zoekacties naar vermiste Anne, ruim 300 tips binnengekomen

UTRECHT/BAARN - Politieagenten die de vermissing van Anne Faber onderzoeken bellen vandaag aan bij de villa's aan de Hilversumsestraatweg tussen Baarn en Lage Vuursche.
De 25-jarige vrouw uit Utrecht is daar vrijdagavond vrijwel zeker geweest. Intussen hebben vrijwilligers in de omgeving hun zoekacties in het bosrijke gebied hervat.
Ook zoekt de politie vandaag weer met speurhonden in het gebied rond Paleis Soestdijk. De telefoon van Anne heeft contact gemaakt met een zendmast daar in de buurt.

TIPS OVER FIETS

Inmiddels zijn al ruim driehonderd tips bij de politie binnengekomen. Die gaan vooral over de zwarte opoefiets waar Anne op reed. De politie heeft opnieuw een foto van haar fiets verspreid. Opvallend zijn de handremmen en de rode sticker op het achterspatbord.
Anne vertrok vrijdagmiddag voor een lange fietstocht uit Utrecht en maakte op de hoek van de Amsterdamsestraatweg in Baarn een foto van zichzelf. Sindsdien is er geen teken van leven meer van haar vernomen. De politie hoopt dat omwonenden en bedrijven van het kruispunt bewakingsbeelden hebben waarop Anne te zien is.

OPSPORINGSPROGRAMMA

Ook wordt gezocht naar mensen die haar mogelijk hebben zien fietsen vrijdag. De politie doet daarom een oproep in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht (NPO 1, vanavond) en Bureau Hengeveld (RTV Utrecht, morgen).

OMAFIETS

Het lijkt er volgens de recherche niet op dat ze uit vrije wil is ondergedoken. Omdat er nog altijd geen spoor van Anne of haar Batavus-omafiets is gevonden, wordt ook het scenario van een ongeluk tijdens het noodweer van vrijdagavond steeds onwaarschijnlijker.
Een massale zoektocht door familie, vrienden en collega's van Anne leverde gisteren niets op. Vandaag zijn er opnieuw vrijwillige zoekteams vertrokken onder begeleiding van de politie.

TELEFOON

Gisteravond heeft de politie informatie over het onderzoek
gezet. Ook hebben zes agenten met honden een gebied aan de oostkant van Soest doorzocht.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan
op een rij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.