Instellingen

Burgemeester Metz: Let op zware jongens in Soest

SOEST - Burgemeester Metz van Soest hoopt dat inwoners alerter gaan reageren als ze signalen zien van georganiseerde misdaad in de gemeente. Volgens Metz is het dichterbij dan je denkt en heeft iedereen de verantwoordelijkheid om afwijkend gedrag te melden.
"We moeten niet doen of Soest het Brabant van de provincie Utrecht is, maar als je niet oppast gaat het van kwaad tot erger", aldus de burgemeester in De Gooi- en Eemlander.

DRUGS

Metz doelt met de uitspraak op de vondst van 400 kilo
in een bestelbus in Soesterberg twee weken geleden. De harddrugs hadden een straatwaarde van twintig miljoen euro. Ook werd er zwaar illegaal vuurwerk gevonden.
De vondst van de auto's met verborgen compartimenten voor transport van verdovende middelen of wapens, wijst er ook op dat de georganiseerde misdaad Soest weet te vinden. Metz zegt in de krant dat hij zich dan ook zorgen maakt.

KALASHNIKOVS

"In andere gemeenten als Amsterdam en Rotterdam zie je schietpartijen en liquidaties, maar ze kunnen ook in Soest met kalashnikovs lopen", aldus de burgemeester. Hij benadrukt dat mensen ook anoniem hun verhaal bij de gemeente of politie kunnen doen.
Volgens Metz zijn er verschillende signalen waar je op kunt letten. Een Bentley of Jaguar in de straat met onbekende eigenaren of een slechtlopende horecazaak of kapperszaak zonder klanten kan een signaal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.