Zoektocht naar Anne Faber in Huis ter Heide, kleding gevonden

HUIS TER HEIDE/UTRECHT - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber wordt ook vandaag weer voortgezet. "De forensische recherche onderzoekt de omgeving en gevonden kleding opnieuw", laat politiewoordvoerder Bernhard Jens weten in gesprek met de NOS.
"Er is kleding gevonden in Huis ter Heide. Er wordt nu gekeken of die kleding toebehoort aan Anne." De politie heeft het fietspad langs de Amersfoortseweg afgezet. Fietsers kunnen er niet meer langs.
Rond 17.00 uur vond een getuige een jas in een bos langs de Amersfoortseweg, ter hoogte van de Hobbemalaan. Speurhonden en een helikopter zijn ingezet om eventuele andere sporen te vinden. Het onderzoek moet "heel secuur" worden uitgevoerd, zegt een politiewoordvoerder.

TIPS

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zijn er rond de 35 tips binnengekomen. "Er zitten zeker tips binnen die goed de moeite waard zijn om uit te rechercheren", aldus Jens. In de loop van deze morgen wordt naar deze tips gekeken.

FIETSPAD

"Het kan de hele avond duren en misschien ook tot in de nacht doorgaan", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Utrecht. "We moeten heel voorzichtig te werk gaan."
"Een deel van het fietspad dat het bos in gaat is afgezet", zegt verslaggever Anne-Marie Verhagen. Het gaat om het fietspad richting Bosch en Duin/Bilthoven. Het stuk dat is afgezet gaat tussen twee weilanden waar pony's in staan. Daar zou ook een afdakje zijn om te schuilen tegen regen.
"Daar is niet vaak iemand. Er hangt zelfs een bordje met een telefoonnummer om te bellen bij onraad. Het is een oude spoorbaan waar ze een fietspad van gemaakt hebben", zegt een buurtgenoot tegen het AD.

GETUIGEN

De politie is na de vondst specifiek op zoek naar mensen die vrijdagavond in Huis ter Heide waren, in de buurt van de plek waar de jas lag. Mogelijk hebben zij Anne gezien of hebben ze andere informatie die de politie kan helpen.
De politie besteedde vanavond in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Al een klein uur later zijn 25 tips binnengekomen. De afgelopen dagen zijn in totaal al ruim 300 tips doorgegeven aan de politie.

ROUTE

Eerder vandaag deelde de politie een vermoedelijke fietsroute die Anne vrijdagavond zou hebben afgelegd. Die ging onder meer door Huis ter Heide.
Het laatste teken van leven gaf ze in Baarn. Een zendmast heeft daarna ter hoogte van Soest nog haar telefoonsignaal opgevangen.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan
op een rij.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens: "Er zijn nieuwe tips binnengekomen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.