Vrijwilligers gezocht voor landgoedonderhoud: "We hebben goud in handen"

PROVINCIE UTRECHT - Het Utrechts Landschap is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het onderhoud van landgoederen. Dat vertelde boswachter Joris Hellevoort vanavond in UVandaag. De natuurorganisatie beheert meerdere landgoederen in onze regio en kan daarbij wel een extra handje gebruken.
Volgens Hellevoort zijn er in onze regio opvallend veel landgoederen. "De provincie Utrecht heeft de grootste dichtheid aan landgoederen en buitenplaatsen van Nederland. Gelderland heeft er absoluut gezien misschien meer, maar die provincie is veel groter. Utrecht barst ervan, we hebben echt goud in handen!"

KOETSEN

Het Utrechts Landschap beheert onder meer Oostbroek en Sandwijck in De Bilt, De Paltz in Soest en Park Kasteel Renswoude. Volgens Hellevoort zijn het allemaal unieke plekken. "Je komt echt terug in oude tijden. Dus de tijd dat er nog dames in mooie hoepelrokken rondliepen en de koetsen voorreden. Dus je kunt echt op die landgoederen teruggaan in de tijd. Vroeger was dit voor de happy few, maar vandaag kan iedereen het beleven."
Om het mooi te kunnen houden heeft het Utrechts Landschap hulp nodig. "We kunnen het niet alleen. Om zo'n park te kunnen onderhouden, heb je veel handjes nodig. Als je bijvoorbeeld niks met een paadje doet, dan groeit deze dicht. Er moet geschoffeld worden en er moeten kantjes gestoken worden."

VRIJWILLIGERSPOULE

Hellevoort vertelde in de studio van UVandaag dat hij nog tientallen vrijwilligers nodig heeft. "We zijn dus op zoek naar een poule van ongeveer veertig à vijftig mensen. Je hebt iedere dag namelijk ongeveer vijf of zes vrijwilligers nodig."
Belangstellenden kunnen zich melden bij het Utrechts Landschap.

Vrijwilligers gezocht voor landgoedonderhoud: "We hebben goud in handen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.