ME zoekt Anne, meer details over iPhone en fiets

HUIS TER HEIDE/UTRECHT - Zo'n veertig leden van de Mobiele Eenheid (ME) hebben vandaag in linie het bos bij de Amersfoortseweg in Huis ter Heide doorzocht. Een getuige vond daar gisteren kleding die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht is.
Deze kleding is voor DNA-onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), meldt de politie. Het NFI moet uitsluitsel geven dat de kleding door Anne Faber gedragen is.
Bezorgde burgers hebben vandaag ook meegezocht in de omgeving van het bos in Huis ter Heide. De politie zegt blij te zijn met alle hulp, maar vraagt wel dringend om niet op eigen houtje het bos in te trekken. Dat zou mogelijke sporen kunnen vernielen. Ook wil de politie nog steeds graag beelden hebben van bewakingcamera's aan de kapitale panden rondom het bos.
Gisteravond en vannacht is het bosgebied in Huis ter Heide ook al doorzocht na de vondst van een jas. Vanmorgen werd de zoektocht hervat met honden en speciale apparatuur. Vanmiddag kwam er een nieuw team aan met honden, zag verslaggever Rik Dogger.

PAARDENWEI EN FIETSPAD

Onder meer een paardenwei is vandaag nauwkeurig in beeld gebracht. Ook zijn camerabeelden van een aangrenzend Defensieterrein bestudeerd.

FIETSPAD

Door het bos loopt een fietspad dat volgens omwonenden heel veel wordt gebruikt om van Bilthoven naar Zeist te fietsen. Het pad is vanaf de weg nauwelijks zichtbaar. Het maakt ook deel uit van een fietsroute die Faber mogelijk heeft gevolgd.

HONDEN

Honden hebben woensdag in het bos en langs het fietspad gezocht. Daarbij zouden sporen zijn gevonden die aanleiding waren om ook in Den Dolder te zoeken.
De familie Faber doet een beroep op omwonenden om camerabeelden aan de politie te geven.

JAS

De politie wil zo snel mogelijk helder krijgen waar Anne verblijft en zoekt naar nog meer sporen. Vandaag moet ook 100 procent zeker worden dat de gevonden jas van de Utrechtse is. "Daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan, dus dat duurt even. Het was gisteren ook snel donker", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens
met RTV Utrecht.

FIETS EN IPHONE

De politie heeft meer details achterhaald wat betreft de fiets van Anne Faber. Deze zwarte opoefiets van het merk Old Dutch heeft een rode sticker op het achterspatbord. Op deze sticker staat de tekst: Van Dam tweewielers, Elst en een telefoonnummer. De telefoon van Anne, die ook nog niet is aangetroffen, betreft een zilverkleurige iPhone type 5S.

ANDERE INCIDENTEN

De politie houdt alle scenario's open en kijkt ook naar andere incidenten in de omgeving, zoals een recente
.

AZC

Ook de aanwezigheid van een asielzoekerscentrum, de McDonald's en ggz-instellingen in de omgeving wordt meegenomen in het onderzoek, stelt Jens. "Alles wat maar iets kan bijdragen aan het onderzoek nemen we mee. Maar laat ik duidelijk zijn: we hebben vooralsnog geen enkele aanwijzing dat er een verband is met deze instellingen of organisaties", zegt Jens.

FAMILIE EN VRIENDEN

Verschillende familieleden, vrienden en de vriend van Anne zijn inmiddels gehoord, onder meer om na te gaan wat voor vrouw de Utrechtse is en hoe ze van huis is gegaan. Er is geen verdachte aangemerkt. Van een vrijwillige verdwijning of ongeluk lijkt vooralsnog geen sprake. "Maar zoiets mag je nooit uitsluiten", zegt Jens.

TIPS

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zijn er rond de 35 tips binnengekomen. "Er zitten zeker tips bij die de moeite waard zijn om uit te rechercheren", aldus woordvoerder Bernhard Jens. De afgelopen dagen waren al ruim 300 tips doorgegeven aan de politie.
Vanmiddag en vanavond komt de zaak ook aan bod in Bureau Hengeveld.

De ME is ingezet om de zoektocht te ondersteunen
Nannie Putters vertelt wat Slachtofferhulp kan doen voor familie en vrienden van Anne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.