Amersfoorts olifantje krijgt op Dierendag een naam: Thabo

AMERSFOORT - Een feestelijke Dierendag in Dierenpark Amersfoort: de naam van het pasgeboren olifantje werd vandaag bekend gemaakt. Het dier zal de naam Thabo gaan dragen.
Vorige week maandag zag het beestje vroeg in de ochtend het levenslicht. In de middag pleegde hij zijn eerste plasje en kon zijn geslacht, een mannetje, vastgesteld worden.
Het Dierenpark schreef een namenwedstrijd uit in de zoektocht naar "de stoerste naam die bij de olifantenfamilie past". Thabo werd als beste naam uitgekozen.

KINE WARWAR

Het olifantenjong is een achterkleinzoon van Kine Warwar, de leidster van de kudde. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker van het dierenpark zei eerder op Radio M Utrecht dat hij op een meisje hoopte. Vrouwtjesolifanten kunnen in principe hun hele leven in de dierentuin blijven. Olifantenstieren leven solitair en moeten de kudde verlaten als ze ongeveer zes jaar oud zijn.
De geboorte van een olifant is bijzonder, maar voor Dierenpark Amersfoort is het kalfje de tweede uitbreiding dit jaar. In maart werd Yunha geboren, volgens de Amersfoortse stamboom een tante van het olifantje dat vandaag ter wereld kwam.

Naam van Amersfoorts olifantje bekendgemaakt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.