Politie-inval bij illegale hennepkwekerij in Oudewater

OUDEWATER - De politie is een woning aan de Heemraadsingel in Oudewater binnengevallen. Op de zolder van het pand werden 39 illegale hennepplanten gevonden. Er zijn twee mannen van 39 en 49 jaar aangehouden en er is een grote hoeveelheid gedroogde wiet in beslag genomen.

AFGEPLAKTE RAMEN

meldt dat de politie sinds vanochtend bezig is bij het pand. Volgens buurtbewoners gaat het om een huis met afgeplakte ramen. De eigenaar zou het verhuren aan buitenlanders.
Een auto, die bij het pand stond, is doorzocht. Daarin werden tassen en jerrycans gevonden. Het voertuig is meegenomen door de politie.

STRIJD TEGEN DRUGS

Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater was aanwezig tijdens de inval. "Wat van belang is, is dat een kweek van hennep brandgevaarlijk is en slecht voor de gezondheid. Er zit hier naast een verzorgingshuis en een school, dus het heeft wel echt impact", laat hij weten.
De gemeente Oudewater is actief met de strijd tegen drugs en drugsgebruik. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat er sprake is van vele honderden gebruikers in de stad.

Politie-inval bij illegale hennepkwekerij in Oudewater

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.