Zoekactie naar vermiste Anne in bos Huis ter Heide gestopt

HUIS TER HEIDE - De politie is gestopt met de zoekactie naar de vermiste Anne Faber in het bos in Huis ter Heide. Het gebied bij de Amersfoortseweg wordt vrijgegeven. De ME heeft daar vandaag gezocht naar mogelijke aanwijzingen.
Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens zijn er in het gebied spullen aangetroffen. "Dan moet je denken aan spullen die je normaal gesproken ook in zo'n gebied kunt vinden. We hebben ze veiliggesteld, maar hebben niet het idee dat ze van Anne zijn. Natuurlijk gaan we dit verder onderzoeken."
Het is nog niet duidelijk of er morgen opnieuw gezocht gaat worden. De politie inventariseert morgen hoe het onderzoek wordt voortgezet.

ZOEKTOCHT

Zo'n veertig leden van de Mobiele Eenheid (ME) doorzochten in linie het bos bij de Amersfoortseweg in Huis ter Heide. Een getuige vond daar gisteren kleding die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht is.
Deze kleding is voor DNA-onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), meldde de politie eerder. Het NFI moet uitsluitsel geven dat de kleding door Anne Faber gedragen is.
Bezorgde burgers hebben woensdag ook meegezocht in de omgeving van het bos in Huis ter Heide. De politie zegt blij te zijn met alle hulp, maar vraagt wel dringend om niet op eigen houtje het bos in te trekken. Dat zou mogelijke sporen kunnen vernielen. Ook wil de politie nog steeds graag beelden hebben van bewakingcamera's aan de kapitale panden rondom het bos.
Gisteravond en vannacht is het bosgebied in Huis ter Heide ook al doorzocht na de vondst van een jas. Vanmorgen werd de zoektocht hervat met honden en speciale apparatuur. Vanmiddag kwam er een nieuw team aan met honden, zag verslaggever Rik Dogger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.