SGP en ChristenUnie in Bunschoten ruziën over godslastering

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De ChristenUnie in Bunschoten heeft vanavond de SGP op de vingers getikt. Onderwerp van discussie zijn de reclameborden voor een paranormale beurs die in het dorp staan.
Vorige week sprak de SGP schande van de borden van de spirituele Paraview-beurs. Volgens de partij staat de boodschap van de poster haaks op de boodschap die in de bijbel staat.
Maar met het plaatsen van foto's van die borden op sociale media is de SGP zélf schuldig aan de vermenigvuldiging van godslastering, aldus de ChristenUnie.
Die partij wil dat de SGP in het vervolg de foto's niet meer deelt op sociale media maar ze rechtstreeks naar de wethouder stuurt.
De SGP zegt dat zij niet actief de media opzoeken, maar dat de media hen opzoekt nadat de partij vragen had gesteld over de borden.

GOEDE ZEDEN

Volgens de wethouder zijn er voorwaarden verbonden aan adverteren via reclameborden. "reclame-uitingen mogen niet in strijd zijn met bijvoorbeeld de goede zeden", zegt wethouder Heinen.
"Vier weken geleden stond er ook een bord dat in strijd was met de voorwaarden, dat is u niet opgevallen maar wij hebben dat bord wel binnen 24 uur verwijderd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.