Tienduizenden juffen en meesters staken

PROVINCIE UTRECHT - De meeste van de 6500 basisscholen in Nederland gooien de deuren donderdag naar verwachting dicht. Ongeveer 90 procent van de meesters en juffen legt het werk neer uit protest tegen de lage salarissen en hoge werkdruk in het basisonderwijs.
Tienduizenden basisschoolleraren bezoeken in de middag een protestmanifestatie in het Zuiderpark in Den Haag, voorzien actievoerende lerarenorganisaties.
Met de acties protesteren de leraren tegen de lage salarissen en hoge werkdruk in het basisonderwijs. De meeste ouders hebben volgens onderwijsorganisaties voor opvang voor de kinderen gezorgd of hebben een dag vrij genomen.
Gisteren werd bekend dat het nieuwe kabinet 500 miljoen euro wil uittrekken voor hogere salarissen. Maar volgens lerarenorganisaties is er ongeveer 900 miljoen nodig om de salarissen in het basisonderwijs gelijk te trekken met vergelijkbare beroepen. Bovendien zou nog eens een half miljard euro nodig zijn om de werkdruk te verlagen.
De Haagse protestmanifestatie, bestaand uit onder meer cabaret, filosofie en 'serieuze zaken', begint donderdag om 13.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.