Familie Anne Faber wil inzet 'combat trackers'

UTRECHT/HUIS TER HEIDE - De familie van Anne Faber wil graag dat specialisten van het leger gaan meezoeken naar de vermiste vrouw. "Nu na vijf dagen Anne nog niet is gevonden, is het tijd de zoektocht uit te breiden", aldus familiewoordvoerder Hans Faber, een oom van de 25-jarige Utrechtse.
Hij suggereert de hulp van zogeheten combat trackers, speciaal opgeleide militairen die in elk terrein kunnen zoeken naar sporen. "Met elke dag die voorbijgaat zonder dat er een beslissende doorbraak in het onderzoek is, wordt de kans kleiner dat Anne wordt gevonden", aldus Faber, die gisteren al benadrukte dat de familie veel waardering heeft voor de inzet van de politie.

KLEDING

De afgelopen dagen zochten politiemensen en vrijwilligers naar Anne in het gebied tussen Baarn, Soest, Soesterberg en Bilthoven. In het bos bij Huis ter Heide vond een getuige maandag een jas die mogelijk van de vrouw is. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet dat nog uitwijzen.

VERDWIJNING

Anne verdween vrijdagavond. Ze was rond 17.00 vanuit Utrecht vertrokken voor een stevige fietstocht. Bij Hollandsche Rading en Baarn verzond ze nog WhatsApp-berichten nog haar vriend. Daarna bleef het stil.

TELEFOONGEGEVENS

Het laatste signaal dat van haar
is ontvangen is van iets voor 19.30 uur, ten zuidwesten van Soest. Een overzicht van alle gebeurtenissen sinds de verdwijning van Anne is te vinden in de
die RTV Utrecht dagelijks bijhoudt.

BEELDEN

De politie hoopt meer te weten te komen over de vermissing via camerabeelden van organisaties en bewoners langs de route die Anne vermoedelijk heeft gefietst, zei woordvoerder Bernhard Jens gisteren in een uitgebreid
. Ook zijn de telefoon en fiets van de vrouw nog niet terecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.