Instellingen

'Polenhotel' Bunschoten krijgt permanent cameratoezicht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In het toekomstige 'Polenhotel aan de Celsiusweg in Bunschoten worden bewoners 24 uur per dag gefilmd met bewakingscamera's. Dat belooft uitzendbureau McDo-It, initiatiefnemer van het onderkomen voor Poolse arbeiders. Aan de rand van het dorp wordt een pand omgebouwd en mogelijk volgen er meer.
Omwonenden vrezen overlast als er zoveel arbeidsmigranten bij elkaar komen wonen. De zorgen kwamen gisteravond ook aan bod tijdens een debatavond over de kwestie. Volgens het uitzendbureau krijgt het gebouw een beheerder en wordt er cameratoezicht geregeld.

REGIE HOUDEN

De politiek in Bunschoten ziet een zogenoemd Polenhotel wel zitten. "Maar we willen wel de regie houden", zegt VVD-raadslid Beukers. "We vinden dat het nu wel heel snel gaat. Laatst was er een vergunning voor één gebouw en nu is er gelijk al een vergunning voor een tweede." Ook het CDA zit niet te wachten op meerdere Polenhotels. "Wij hebben bedenkingen bij in hoeverre je dit moet blijven faciliteren", aldus raadslid Christiaan Buis.
Bunschoten heeft haar medewerking voor twee van dit soort hotels al toegezegd. Het is niet duidelijk of er intussen meerdere aanvragen binnen zijn gekomen. In het dorp werken bijna duizend Poolse arbeidsmigranten. Ze zijn vooral actief in de vis- en koekindustrie.

INCIDENTEN

In het verleden waren er diverse incidenten met Poolse arbeidsmigranten in het dorp. Zo werd een Poolse man
en waren er
waarbij arbeidsmigranten betrokken waren.
De gemeenteraad besliste eerder dat er niet meer dan vier arbeidsmigranten in een woning mogen wonen. Een constructie als een Polenhotel kan volgens de politiek wel een oplossing zijn. In het hotel aan de Celsiusweg kunnen bijna vijftig mensen wonen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw kan beginnen.

Polenhotel zorgt voor onrust in Bunschoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.