Nieuwe zoekactie: ME, vrienden en familie lopen in linie door bos Soestduinen

De zoektocht in linie eindigt in de Soester Duinen
De zoektocht in linie eindigt in de Soester Duinen © RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
SOESTDUINEN/UTRECHT - De politie zoekt vandaag opnieuw naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied is verplaatst van Huis ter Heide naar de Soester Duinen, zo'n vijf kilometer verderop.
In linie trekt de ME samen met vrienden en familie door een bosgebied. Rond 16.00 uur is de zoekactie van start gegaan op De Beaufortlaan. De politie zet ook een helikopter in. In totaal zijn ruim honderd mensen aan het zoeken.
Vermoedelijk wordt nu bij de Soester Duinen gezocht omdat in de buurt van die plek voor het laatst haar telefoonsignaal is opgevangen. Afgelopen dinsdag werd kleding gevonden in Huis ter Heide die zeer waarschijnlijk van Anne is.
LEGER
Familie van Anne riep vandaag op dat ook het leger moet meezoeken. Een woordvoerder van de politie zegt dat in overleg met defensie is besloten om voorlopig alleen honden en de ME in te zetten. "Als er te veel mensen gaan rondlopen kunnen sporen verdwijnen."
BURGERZOEKTOCHT
Verder benadrukt de politie dat wanneer mensen op eigen initiatief willen zoeken, ze dat eerst moeten aangeven bij de politie.
De massaal aanwezige pers wordt verzocht om bevelen van de ME op te volgen om te voorkomen dat eventuele sporen verloren gaan.
VERMISSING
De 25-jarige Utrechtse is vermist sinds ze vrijdagavond een stuk ging fietsen. Ze is door Hollandsche Rading en Baarn gekomen en in Soest heeft een telefoonmast voor het laatst een signaal van haar telefoon opgevangen.
TIJDLIJN
RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan hier op een rij.
ME en vrijwilligers gaan in linie het bos door
ME en vrijwilligers gaan in linie het bos door © RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
Vrienden en familie verzamelen voor de zoektocht
Vrienden en familie verzamelen voor de zoektocht © Koen Laureij
© Koen Laureij
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.