AlFitrah koopt moskee in Utrecht alsnog

UTRECHT - De alFitrah-moskee in Utrecht is toch verkocht aan het bestuur van de moskee. Dat heeft de advocaat van vastgoedeigenaar No Staples aan RTV Utrecht bevestigd.
Gisteren besloot de rechtbank in Utrecht nog dat de moskee definitief ontruimd moest worden. Het moskeebestuur en de eigenaar stonden met enige regelmaat voor de rechter om conflicten over onder meer het betalen van de huur uit te vechten. Het bestuur had een huurachterstand van een half jaar en probeerde de moskee van No Staples over te nemen, maar daar stak de rechter een stokje voor.

ONGELOOF

Het moskeegebouw is nu toch gekocht met hulp van een Nederlandse financier. In de Utrechtse politiek is met ongeloof op het bericht gereageerd. AlFitrah ligt al jaren
, omdat het moskeeonderwijs vooral gericht is op de eigen, islamitische identiteit. Kinderen van de Koranschool zouden er van de Nederlandse samenleving afgekeerd raken.
In een reactie zegt GroenLinksraadslid Steven de Vries de aankoop te betreuren. "In Utrecht moet geen plaats zijn voor de onverdraagzaamheid en indoctrinatie van kinderen. Gezien de huurachterstand van alFitrah lijkt ons dit een ongebruikelijke transactie waarvan we verwachten dat deze onderzocht zal worden door de instanties."
"Bizar!", schrijft ChristenUnie-raadslid Maarten van Ooijen op Twitter. "Maanden huurachterstand en dan ineens 1,8 mln op tafel. Wie, wie, o wie zit er achter dit geld? Vragen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.