Instellingen

Omwonenden starten petitie tegen extra brug over Utrechtse singel

UTRECHT - Een groep bewoners van het Willemsplantsoen is een petitie gestart tegen een voetgangersbrug over de Catharijnesingel. Volgens de bewoners zijn daar plannen voor, maar zij zijn daar niet blij mee.
De singel tussen Karel V en het Paardenveld was vroeger een achtbaans autoweg. Die weg verdween en inmiddels is het de bedoeling dat de singel in oude luister wordt hersteld. Volgens de bewoners is onderdeel van die plannen, dat er ook een nieuwe brug komt.
In de petitie halen de bewoners onder andere uit naar Hotel Karel V. Ze schrijven: "Hotel Karel V ziet graag op gemeenschapskosten een brug ten behoeve van zijn klantenkring gerealiseerd."
Dat is niet waar, laat Leo Holman van Hotel Karel V weten. Het hotel is actief betrokken geweest bij de plannen van het opengraven van de singel. Maar het hotel is niet voor of tegen een extra brug. Leo Holman: "Ik kan bij beide standpunten argumenten bedenken maar uiteindelijk kunnen wij leven met elke variant. Simpelweg omdat de keuze voor de bedrijfsvoering zowel voor- als nadelen heeft. Voor ons is er geen noodzaak maar voor anderen misschien wel, in dat geval moet je het maar aan echte belanghebbenden over laten."
Volgens de gemeente zijn er geen concrete plannen voor een brug. Gemeentewoordvoerder Jennifer Felix, zegt dat er bij het herstel van de singel niet aan een extra brug wordt gedacht: "Op dit moment is het voorlopig ontwerp (voor de singel, red.) in de maak, mede op grond van de reacties die we hebben opgehaald. In dit voorlopig ontwerp, waarover het college een besluit zal nemen, is geen extra brug opgenomen." Wel geeft de gemeente toe dat er de afgelopen maanden suggesties zijn gedaan voor een nieuwe brug.
De gemeente laat verder weten dat een brug op die plek technisch mogelijk is. Felix: "Een aantal inwoners heeft laten weten dat ze een extra brug willen. Los van het besluit over het voorlopig ontwerp onderzoekt de gemeente wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van een extra brug zijn. Argumenten van zowel voor- als tegenstanders worden daarin meegenomen."
De petitie van de tegenstanders is door ruim zestig mensen getekend. De boze bewoners reageren niet op een verzoek om contact over de brug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.