OM eist tot twee jaar cel tegen Utrechtse drugsbende

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot twee jaar geëist tegen zes leden van een Utrechts gezin. Ze worden verdacht van drugshandel en witwassen.
Het gaat om vijf broers en hun vader. Vier van de broers zouden cocaïne, heroïne en crack door de hele stad hebben verkocht. De vijfde broer zou samen met zijn vader het drugsgeld hebben witgewassen. Het OM denkt dat de familie van het geld onder meer een villa heeft laten bouwen in het buitenland.

CELSTRAFFEN

Een van de broers wordt gezien als het brein achter de drugshandel. Hij hoorde vandaag 24 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen drie anderen werd 14 maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk. Het OM wil dat de overige twee een werkstraf van 240 uur krijgen.
Ook wil het OM dat de villa en een café in Marokko, die in bezit zijn van de familieleden, worden verkocht. De opbrengsten moeten dan naar de Nederlandse staat gaan. Daarnaast wil het OM 150.000 euro op buitenlandse bankrekeningen terugvorderen. Volgens het OM kan al dat geld nooit verkregen zijn met de beperkte legale inkomsten van het gezin.

VERDACHTEN ONTKENNEN

Tijdens een eerdere zitting, kwamen niet alle gezinsleden opdagen. De broers die er wel waren,
.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.