Utrechtse raad maakt zich zorgen over taalscholen

UTRECHT - De gemeente Utrecht vindt dat het niet de taak van de gemeente is om de kwaliteit van taalscholen in de stad te controleren. Dat zegt wethouder Diepeveen vandaag in de Utrechtse gemeenteraad.
Toch gaat de gemeente beter kijken of de kwaliteit van taalscholen in orde is. Als die kwaliteit achter blijft zal dat doorgegeven worden aan de landelijke organisatie Blik op Werk. Die dan verdere maatregelen kan nemen.
Eerder onthulde het AD dat een ambtenaar van de gemeente Utrecht, naast zijn baan, een taalschool runde. De man was als ambtenaar betrokken bij asielzoekers en verwees deze mensen door naar zijn eigen taalschool. De man is ontslagen en er wordt onderzocht of hij strafbare feiten heeft gepleegd.
Naar aanleiding van deze zaak stelden veel partijen in de raad vragen aan wethouder Kees Diepeveen. Die zegt dat hij de raad bewust niet heeft geïnformeerd over deze zaak, omdat het in dit soort individuele gevallen met personeel niet gebruikelijk is. Wel meent hij dat de gemeente adequaat gereageerd heeft toen er signalen van malversaties waren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.