Vijver Huis ter Heide wordt leeggepompt na vondst fiets Anne Faber

© RTV Utrecht
HUIS TER HEIDE/UTRECHT - De brandweer in Huis ter Heide verwacht de hele nacht bezig te zijn met het leegpompen van de vijver in het Blookerpark. Daar is vanavond een fiets uit het water gehaald, die volgens de politie heel erg lijkt op de omafiets van de vermiste Anne Faber. In de omgeving werd dinsdagavond al kleding gevonden die van haar lijkt te zijn.
Rond 23.00 uur arriveerden brandweerauto's met apparatuur om de vijver leeg te pompen. De ploeg van ongeveer tien mensen die de vijver doorzocht met een sleepnet, kwam toen naar de kant. De mannen van het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) stonden tijdens hun werkzaamheden tot hun middel in het water en trokken een sleepnet door de vijver. De politie kon donderdagavond nog niet melden of daarbij iets is gevonden.
Het toegestroomde publiek en de pers worden op afstand gehouden. In de loop van de avond werden zwarte schermen aangerukt, om de zoektocht aan het zicht te onttrekken, maar die werden niet opgesteld. Volgens verslaggever Marco Geijtenbeek zijn de vissen in de vijver uit het water gehaald voor er gepompt kon worden.
ZOEKACTIE
Al dagen lang wordt er gezocht naar de vermiste Anne Faber. Vandaag was er nog een grote zoekactie bij Soestduinen. De ME, veteranen en honderden vrijwilligers zochten er naar een spoor van de vermiste Anne Faber.
De 25-jarige Utrechtse is vermist sinds ze vrijdagavond een stuk ging fietsen. Ze is door Hollandsche Rading en Baarn gekomen en in Soest heeft een telefoonmast voor het laatst een signaal van haar telefoon opgevangen.
TELEFOON EN FIETS
De afgelopen dagen werd er meerdere keren naar haar gezocht. Ook deed de politie gericht een beroep op mensen om uit te kijken naar de telefoon en fiets van Anne.
Over de fiets is bekend dat het gaat om een zwarte opoefiets met handremmen en een rekje voorop. Op het achterspatbord zit een rode sticker, net als bij de fiets die vanavond gevonden is in de vijver.
TIJDLIJN
RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan hier op een rij.
Waarschijnlijk fiets Anne Faber gevonden in vijver Huis ter Heide
Extra uitzending van UNieuws over de vondst van de fiets
© Koen Laureij
© Koen Laureij
© ANP
© ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.