Syntus-bussen rolstoelvriendelijker na incident

AMERSFOORT - Syntus heeft maatregelen genomen om de bussen rolstoelvriendelijker te maken. Eind vorig jaar kwam de vervoersmaatschappij namelijk negatief in het nieuws.
Een chauffeur had geen zin had om rolstoeler Arjan Koerts de bus in te helpen. RTV Utrecht legde het tafereel toevallig vast met een camera en vervolgens regende het klachten bij Syntus.

LEERPROCES

Inmiddels zijn alle
geïnstrueerd en dat moet voor verbetering zorgen.
"Ik vind het een goede zaak dat Syntus dat heeft opgepakt en daar nu nadrukkelijk aandacht voor heeft. Het kan alleen maar bijdragen aan nog betere ervaringen", aldus Koerts. Hij is afhankelijk van een rolstoel en reist dus regelmatig met de bus.

FILMPJE

De vervoersmaatschappij heeft nu zelfs een instructiefilmpje gemaakt voor mindervalide reizigers die vanaf vandaag te zien is in de bus. Met als doel om te zorgen dat incidenten uit het verleden nooit meer voorkomen.
"Nou, de kern van de boodschap is dat we willen uitstralen dat iedereen welkom is in onze bussen. Daarnaast willen we uitstralen dat we professioneel omgaan met wat we afgesproken hebben", aldus een woordvoerder van Syntus.

Syntus heeft maatregelen genomen om de bussen rolstoelvriendelijker te maken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.