RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wethouder: dode boom kappen wordt niet goedkoper in Utrecht

UTRECHT - Het kappen van een dode boom in Utrecht wordt niet goedkoper, dat zei wethouder Geldof vandaag in de Utrechtse raad. In Utrecht moet je 540 euro betalen als je van een dode boom in je tuin afwilt.

Het legesbedrag geldt alleen voor huiseigenaren met meer dan driehonderd vierkante meter grond. Voor dat bedrag mogen ze vijf bomen omhalen. Maar ook als er slechts één boom dood is, is dat hoge bedrag verschuldigd. Meerdere partijen in de Utrechtse raad maken daar bezwaar tegen.

Het probleem werd aangezwengeld door columnist Wouter de Heus. Hij verbaasde zich over dit bedrag, dat in verhouding tot andere gemeentes extreem hoog is. Zo betaal je in Zeist niets voor een kapvergunning van een dode boom. In Amsterdam is het tarief 122 euro.

De wethouder zegt dat het legestarief kostendekkend is. Dat is beleid dat voor alle leges geldt. En daarom is hij niet bereid om dat bedrag te verlagen. Volgens de wethouder wordt slechts incidenteel een aanvraag ingediend voor het kappen van een dode boom, door iemand met een tuin groter dan driehonderd vierkante meter.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.