Nieuwe zoekactie bij vijver Huis ter Heide na vondst fiets Anne Faber

HUIS TER HEIDE/UTRECHT - De ME is een nieuwe zoekactie in Huis ter Heide begonnen, nadat gisteravond in de vijver van het Blookerpark een omafiets is gevonden die vrijwel zeker van Anne Faber is. Medewerkers van het Utrechts Landschap en een zoekteam van vrijwilligers zoeken aan de overkant van de Amersfoortseweg naar de 25-jarige Utrechtse. De politie benadrukt dat er inmiddels genoeg familie en vrienden zijn.
In de zoektocht naar de nog altijd vermiste Anne is de vijver in het Blookerpark inmiddels vrijwel drooggelegd, meldt verslaggever Marco Geijtenbeek. Rechercheurs hebben de bodem op eventuele sporen onderzocht, maar nog geen bruikbare aanwijzingen gevonden. De ME heeft het park rond de vijver centimeter voor centimeter doorzocht. Ook wordt het gebied ten westen van voormalig vliegbasis Soesterberg onder de loep genomen, zegt politiewoordvoerder Willemijn Pomper.

KLEDING

In de omgeving van de vijver werd dinsdagavond al
die vandaag van de vermiste vrouw bleek te zijn. Het NFI onderzoekt nog of er sporen op te vinden zijn. Een dregteam heeft wadend in het water de vijver doorzocht, maar geen nieuwe aanwijzingen gevonden.
De brandweer is druk in de weer met slangen om het water uit de vijver in het riool te pompen. Vissen uit de vijver worden met netten in veiligheid gebracht. Langs de vijver liggen nog altijd zwarte schermen die gisteravond werden aangerukt, maar die zijn nog niet opgesteld. Bij het park stonden gisteravond veel journalisten en andere belangstellenden.

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september op haar fiets uit Utrecht om een lange tocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij in een
.

Verslaggever Marco Geijtenbeek over de laatste stand van zaken (06.30)
Verslaggever Marco Geijtenbeek over de laatste stand van zaken (08.10)
ME en burgers zoeken verder, zegt politiewoordvoerder Willemijn Pomper
Vrijwilligster zoekt mee naar Anne Faber

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.