Utrechter schrijft boek na jaar leven op straat

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft vanmiddag in de Kargadoor het eerste exemplaar van een bijzonder boek in ontvangst genomen. Het boek heet 'Wat ik nou toch heb meegemaakt!' en is een verslag van een man die een jaar dakloos was in Utrecht.
Vanmiddag vertelde auteur Wim Eickholt aan verslaggever Robert-Jan Booij dat het iedereen kan overkomen dakloos te worden: "Ik had alles. Ik had een huis, ik was getrouwd, ik had een baan als leraar. Voor mij was het dan drank, maar voor een ander is het coke of wiet. Iedereen kan zich ergens in verliezen en alles kwijtraken."
Het boek van Eickholt is geschreven als dagboek en geeft een intiem kijkje in zijn leven toentertijd. In het voorwoord schrijft hij daarover: "De werkelijkheid van dakloosheid is rauw. Rauwer dan je denkt en kan bevatten als je er niet in geleefd hebt."

RELATIVEREN

Toch heeft hij ook dingen geleerd van het jaar op straat. Hij vindt de waarde van het leven het belangrijkste, vertelde hij: "Het relativeren van je spullen, je geborgenheid, je denkt dat je veilig bent. Maar ook de waarde van mensen die in mij zijn blijven geloven."
Wim Eickholt is nu weer aan de beterende hand, heeft weer een huis: "De hulpverlening heeft me echt opgepikt. Die heeft voor mij de weg uitgestippeld die ik zou moeten gaan. Zij hebben me eruit getrokken. Ik kon dat zelf op dat moment niet."

Robert-Jan Booij in gesprek met schrijver en voormalig dakloze Wim Eickholt
Utrechter schrijft boek na jaar leven op straat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.