Rugzak is derde vondst in verdwijningszaak Anne Faber

HUIS TER HEIDE/UTRECHT - De politie heeft in Huis ter Heide een rugzak gevonden die lijkt op de tas die Anne Faber bij zich had. Het is de derde concrete vondst in Huis ter Heide die met de verdwijning van de 25-jarige Utrechtse te maken heeft. Anne Faber wordt na een week nog altijd vermist.
De tas lag in het Blookerpark waar vandaag uitgebreid onderzoek is gedaan, nadat daar gisteren al een fiets werd opgedregd die hoogstwaarschijnlijk van Anne is. De jas die dinsdagavond gevonden werd is zeker van Anne, meldde het Nederlands Forensisch Instituut vandaag. Het NFI onderzoekt het kledingstuk nog op sporen.

OMAFIETS

De omafiets met handremmen en een rode sticker die uit de vijver werd gehaald voldoet exact aan de omschrijving van Annes fiets. Hoewel de vijver is leeggepompt heeft de politie daar nog geen nieuwe sporen kunnen ontdekken.
De aandacht verplaatste zich daarom naar de rest van het bosrijke dorp, meldt verslaggever Marco Geijtenbeek. Vrijwillige zoekteams en de ME hebben in Huis ter Heide gezocht naar Anne Faber en naar sporen die naar de 25-jarige vrouw kunnen leiden.

SPEURDERS

Opnieuw kwam er vandaag een grote groep speurders op de been, samengesteld uit onder meer familieleden en vrienden van Anne, medewerkers van het Utrechts Landschap en andere vrijwilligers. Ook de brandweer leverde mensen voor de zoekactie. Ze doorzochten de straten en liepen ook door de voortuinen van de kapitale huizen in het dorp.
Toen de teams terugkeerden naar het Blookerpark dat al eerder was doorzocht, werd in een bosje ten noorden van de vijver alsnog een rugzak gevonden. De omgeving is afgezet voor rechercheurs die forensisch onderzoek doen. De ME en de vrijwilligers zetten de zoekactie in Huis ter Heide voort.

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij in een
.

Zoekactie Anne Faber levert na jas en fiets nu ook rugzak op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.