Guus Meeuwis in Zeist voor kinderpostzegels

ZEIST - De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 9,7 miljoen euro opgeleverd. 'Eerste minister van Kinderpostzegels' Guus Meeuwis maakte de opbrengst vandaag bekend tijdens een bijeenkomst in Zeist.
160.000 kinderen uit de groepen zeven en acht van de basisschool gingen de afgelopen anderhalve week langs de deuren om zo veel mogelijk postzegels te verkopen. Die tonen dit jaar een afbeelding van Jan, Jans en de Kinderen, als eerbetoon aan de in januari overleden striptekenaar Jan Kruis.
Guus Meeuwis kreeg het eerste velletje uitgereikt. De Brabantse zanger was tijdens de actie de geheime minister van Kinderzegels. De leerlingen moesten er in een mysterieus spel achter komen wie hij was.
De Stichting Kinderpostzegels is erg blij met de opbrengst. "Ons doel was om 400.000 kinderen aan een goed thuis te helpen, bijvoorbeeld doordat ze in derde wereldlanden niet meer hoeven te werken of in Nederland in de daklozen- of vrouwenopvang verblijven. Dat lukt met dit bedrag ruimschoots."
De opbrengst van de actie is dit jaar de hoogste in de afgelopen vier jaren. Daarvoor was de opbrengst weleens hoger, zoals in 2013. Toen was de opbrengst 11,6 miljoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.