RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners camping Wildzicht mogen tot februari blijven

LEERSUM - Bewoners van camping Wildzicht in Leersum hoeven voorlopig toch niet weg. Ze hebben van de gemeente Utrechtse Heuvelrug opnieuw uitstel gekregen, nu tot februari volgend jaar.

Het besluit om de termijn te verlengen heeft volgens de gemeente te maken met de urgentie die de gemeente verleent aan de bewoners om met voorrang een huurwoning te krijgen. "Omdat niet op voorhand vast te stellen is wanneer voor iedereen woonruimte beschikbaar komt, heeft de gemeente besloten de termijn in eerste instantie te verlengen tot februari 2018.'' De gemeente hoopt dat tegen die tijd alle bewoners dan een huis hebben gevonden.

Volgens de eigenaar van de camping, Bert van Doorn, slinkt het aantal permanente bewoners op zijn camping mondjesmaat. Het gaat volgens hem dan om die mensen die van de gemeente het predicaat 'urgent' hebben gekregen en dus voorrang hebben op een huurhuis.

Van de gemeente Utrechtse Heuvelrug moesten de bewoners in eerste instantie begin juli al vertrekken. Volgens de gemeente ligt er veel troep en is permanente bewoning niet toegestaan. De bewoners stapten echter naar de rechter.

UITSTEL
De rechter oordeelde toen dat het gemeentebestuur bevoegd is "handhavend op te treden tegen de permanente bewoning". Maar vanwege de "bijzondere omstandigheden" waaronder sommige bewoners verkeren moet er meer tijd komen om een andere woonruimte te zoeken. Toen kregen de bewoners al uitstel tot na de zomer.

Sommige bewoners wilden toch nog in beroep en die zitting was vandaag. De rechter doet daar volgens Van Doorn over zes weken uitspraak over.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -