RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zoektocht naar Anne Faber gestaakt, onderzoek gaat morgen verder

1/6
HUIS TER HEIDE/UTRECHT - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber is voor vandaag gestaakt. Morgen gaan de zoekteams opnieuw op pad.

Volgens een woordvoerder van de politie ter plaatse is het nu te donker en bestaat er dan het risico dat dingen over het hoofd gezien worden. Daarom wordt de zoekactie tijdelijk stilgelegd.

Morgenochtend wordt opnieuw de omgeving uitgekamd.


JAS TAS FIETS

De afgelopen dagen werden al meerdere vondsten gedaan. Zo werd dinsdag een jas gevonden in Huis ter Heide, waarvan nu is vast komen te staan dat die van Anne is.

Gisteren en vandaag vond de politie in en rond een vijver in Huis ter Heide ook een fiets en tas. Beiden zijn waarschijnlijk van Anne, maar dat moet nog definitief worden vastgesteld met dna-onderzoek.


VIJVER LEEGGEPOMPT

Naar aanleiding van de vondst van de fiets, heeft een dregteam donderdagavond de vijver doorzocht. Daar is niks meer gevonden. Vervolgens is de vijver leeggepompt.

Inmiddels is bijna al het water eruit. Morgen zal nog de blubber in de vijver gefilterd worden om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke aanwijzingen gemist worden.


ZOEKTOCHT GAAT VERDER

Omdat het nu te donker wordt, gaan de zoekteams naar huis. Morgen wordt er opnieuw gezocht naar Anne Faber. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen op welke precieze locaties dat zal gebeuren.

In elk geval zal er dus opnieuw gezocht worden bij de vijver in het Blookerpark. Zo lang het onderzoek niet is afgerond, blijven de vijver en het park afgezet.


TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij in een tijdlijn.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht