Twintig maanden cel voor Utrechtse serieaanrander

UTRECHT - De man die begin dit jaar meerdere vrouwen aanrandde in Utrecht, is veroordeeld tot twintig maanden cel. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen.
De man van in de twintig zou de vrouwen allemaal in één nacht hebben lastiggevallen. Dat was in maart op de Hardebollenstraat, de Kwartelstraat, de Wijde Begijnestraat, het Nijntje Pleintje en de Antonius Matthaeuslaan.
Hij kon aangehouden worden omdat hij de mobiele telefoon van een van zijn slachtoffers had afgepakt. De politie wist het signaal van het mobieltje te traceren.

TRAUMATISCHE ERVARING

De rechtbank oordeelde vandaag dat de man een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers. De man heeft volgens de rechtbank alleen oog gehad voor zijn eigen (lust)gevoelens en zich niet bekommerd om wat dat zou doen met de slachtoffers.
Zijn slachtoffers deden twee weken geleden emotioneel hun verhaal. Een van hen vertelde: "Elke man op straat is een bedreiging. Ik was zo bang dat iedereen me zou grijpen". Een andere vrouw verklaarde tijdens de zitting: "Ik moest maar blijven vechten en rennen. Want anders..."
De rechtbank benadrukte de gevolgen voor de slachtoffers nog eens vandaag: "Het is een feit van algemene bekendheid dat dit soort feiten vaak langdurige en ernstige schade kunnen toebrengen aan de geestelijke gezondheid van de slachtoffers. Ook in dit geval hebben de slachtoffers traumatische ervaringen opgelopen, die zij nooit meer geheel zullen kwijtraken".
Volgens de rechtbank veroorzaken de acties van de man niet alleen angstgevoelens bij de slachtoffers maar ook bij de rest van de samenleving en moet hij daarom langere tijd de cel in.