Agenten prijzen "lef en durf" van vrijwilligers in zoektocht naar Anne Faber

UTRECHT - De zoektocht naar Anne Faber in Huis ter Heide is voor vandaag afgerond. Er is niets gevonden dat gelinkt kan worden aan de vermissing van de 25-jarige Utrechtse.
De zoektocht gaat morgen verder in de buurt van de plek waar vandaag werd gezocht, bevestigt politiewoordvoerder Bernhard Jens aan RTV Utrecht. "We beginnen ongeveer om 10.00 uur, het vermoeden is dat ongeveer hetzelfde aantal vrijwilligers weer meehelpt."
De politiewoordvoerder spreekt nog niet van eventuele vervolgstappen als er morgen wederom niets gevonden wordt dat zou kunnen leiden naar de verdwijning van Anne. "Daar is het nog te vroeg voor. Laten we eerst morgen maar eens afwachten."
In het onderzoek naar de vermissing van Anne werken veel verschillende politiespecialismen mee, schrijft de politie op haar website. Ook krijgt de politie advies van experts van onder meer Defensie.

TIPS

Volgens Jens "blijven de tips binnenstromen". Een tip waar de politie op dit moment concreet mee verder kan, zat daar vandaag niet tussen.
RTV Utrecht-verslaggever Jiri Glaap liet eerder vandaag weten dat de politie iedereen die vandaag hielp meezoeken heeft bedankt. Ook prezen agenten het lef en durf van de vrijwilligers.
"We hebben niet gevonden waar we op hoopten", aldus de coördinator.

FIETS

Vanmiddag werd opnieuw gezocht rondom de vijver waarin eerder een fiets werd gevonden die vermoedelijk van Anne is. Daarnaast wordt ook verder onderzoek gedaan in de bodem van de vijver, het bos bij de Hobbemalaan en in tuinen.
De politie krijgt daarbij hulp van de brandweer, familie en vrienden van Anne en ook medewerkers van het Rode Kruis zoeken mee. Verslaggever Jiri Glaap is ter plaatse. Volgens hem zijn ruim honderd mensen op de been en is ook een deel van het defensieterrein in Huis ter Heide doorzocht. Ook zegt hij dat er op de Amersfoortseweg meerdere busjes staan op het fietspad en dat een deel van het fietspad afgezet is met linten.
De afgelopen dagen werden al meerdere vondsten gedaan. Zo werd dinsdag een jas gevonden in Huis ter Heide, waarvan vast is komen te staan dat die van de Utrechtse Anne is.
Ook vond de politie rond de vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide een tas. Die tas en de fiets zijn waarschijnlijk van de 25-jarige Anne, maar dat moet nog definitief worden vastgesteld met dna-onderzoek.

VIJVER LEEGGEPOMPT

Naar aanleiding van de vondst van de fiets, heeft een dregteam donderdagavond de vijver doorzocht. Daar is niks meer gevonden. Vervolgens is de vijver leeggepompt. De modderige bodem zal door de politie worden doorzocht op sporen.

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een
.

De zoektocht naar Anne Faber in Huis ter Heide gaat verder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.