Asbest aangetroffen bij onderhoud aan warmtekrachtcentrale in Houten

HOUTEN - Bij de warmtekrachtcentrale aan de Raaigras in Houten is asbest aangetroffen. Volgens energieleverancier Eneco is de giftige stof beperkt gebleven tot het terrein van de warmtekrachtcentrale.
Dat meldt de gemeente Houten.
Gisterochtend kreeg Eneco de melding dat er mogelijk asbest zat in het gritzand dat bij het onderhoud aan de buffervaten werd gebruikt.
"Toen Eneco deze informatie kreeg zijn de werkzaamheden bij de warmtekrachtcentrale direct stilgelegd en is een grondig onderzoek gestart", aldus de gemeente. "Daaruit blijkt dat het asbest zich beperkt tot het terrein van de warmtekrachtcentrale. Er is géén asbest buiten het terrein aangetroffen."

SANERING

De schoonmaakwerkzaamheden op het terrein zijn inmiddels gestart. Het werkterrein is voor de sanering uitgebreid. Op het P&R terrein zijn containers geplaatst. Hierdoor is een aantal parkeerplaatsen gedurende de werkzaamheden buiten gebruik. Het werkterrein wordt volgens de veiligheidsvoorschriften afgeschermd.
De sanering duurt ongeveer drie weken.

EUROGRIT

Het Dordrechtse bedrijf Eurogrit is een terugroepactie begonnen in verband met de asbest. Het bedrijf levert aan ruim honderd professionele straalbedrijven in Nederland, zei een woordvoerder van Eurogrit zaterdag.
Klanten wordt geadviseerd het spul niet meer te gebruiken en terug te brengen. Het bedrijf kan niet zeggen hoeveel mensen ermee in contact zijn gekomen. Het wordt voornamelijk gebruikt door professionele straalbedrijven die het gebruiken als reinigingsmiddel.
Het bedrijf heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingelicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.