Zoektocht naar Anne Faber in nieuw gebied zonder resultaat

UTRECHT/HUIS TER HEIDE - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber heeft vandaag niet tot bijzondere vondsten geleid. Het zoekteam richtte zich vandaag op een nieuw gebied ten westen van het Blookerpark in Huis ter Heide: het gebied tussen de Amersfoortseweg, Duinweg en Dennenweg. De zoekactie wordt morgen hervat.
De zoekactie is opnieuw uitgevoerd door de Mobiele Eenheid, ondersteund door familie en bekenden van Anne en vrijwilligers van het Rode Kruis. Volgens de politie zijn er inmiddels voldoende mensen om de ME te helpen, ongeveer 150. Meer hulp zou de snelheid wellicht ten goede komen, schrijft de politie, maar kan ook ten koste gaan van de zorgvuldigheid.

TUINEN EN KELDERS

De politie deed vandaag ook onderzoek in tuinen van bewoners in de omgeving. Daarvoor is aangebeld, maar waar niet werd opengedaan zijn agenten op eigen houtje de tuin ingeklommen. Michel Krabshuis meldde op
dat er ineens twee agenten in zijn huis stonden, die via de schuilkelder binnen waren gekomen. Hij voegt daar nog de hashtag "#goedbezig" en een opgestoken duimpje aan toe.

VIJVER

Er is ook weer gezocht in tuinen van particulieren en in de bodem van de vijver, waar eerder haar fiets werd gevonden. Die vijver is drooggelegd en de forensische opsporing is nog zeker de hele dag bezig met het onderzoeken van het slib.
Vrijwilligers en politie verzamelden zich rond 10.00 uur bij de Hobbemalaan in Huis ter Heide, waar verslaggever Dennis van Ommeren ze in linie het bos in zag trekken. Volgens de politie stoppen ze voorlopig nog niet: "We gaan door tot het donker wordt". Net als zaterdag bleef de zoektocht door politie, mensen van het Rode Kruis, familie en vrienden van Anne Faber zonder resultaat. Inmiddels is de vijver weer vrijgegeven.

ONDERZOEK

In het onderzoek naar de vermissing van Anne werken veel verschillende politiespecialismen mee, schrijft de politie op haar
. Ook krijgt de politie advies van experts van onder meer Defensie.
De afgelopen dagen werden al meerdere vondsten gedaan. Zo werd dinsdag een jas gevonden in Huis ter Heide, waarvan vast is komen te staan dat die van de Utrechtse Anne is. Donderdag werd een fiets gevonden in een vijver in het Blookerpark. Even verderop vond de politie een tas. Die tas en de fiets zijn waarschijnlijk van de 25-jarige Anne, maar dat moet nog definitief worden vastgesteld met dna-onderzoek.

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een
.

Verslaggever Dennis van Ommeren over de zoektocht van zondag
De zoektocht naar Anne Faber concentreert zich op Huis ter Heide

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.