Instellingen

Automobilist met cowboyhoed achtervolgt fietsende kinderen in Rhenen

© Lex van Lieshout ANP
RHENEN - Bij de politie in Rhenen zijn deze week meldingen binnengekomen over een man die schoolkinderen lastig heeft gevallen. De man reed in een auto en heeft twee groepen jongeren achtervolgd en afgesneden.
De man zou woensdagmiddag rond 16.30 uur op de Cuneraweg achter een groep jonge fietsers zijn aangereden, meldt de politie op Facebook. De groep passeerde de man terwijl hij kastanjes of eikels aan het oprapen was. Toen de groep langsfietste stapte hij in de auto en reed achter de kinderen aan tot in het fietstunneltje bij autobedrijf De Gooijer. Hij heeft de kinderen geprobeerd af te snijden.
Vandaag is een soortgelijke melding binnengekomen, ook op de Cuneraweg. Een groepje van vier jongeren fietste daar toen de automobilist ze inhaalde, afsneed en keihard op de rem ging staan. Ook zou hij ze nog een tijd lang hebben achtervolgd en geprobeerd hebben de kinderen van de weg te duwen.

COWBOYHOED

Het signalement spreekt van een kale oudere man met een cowboyhoed. Hij droeg een zwart jack en en blauwe broek. De man rijdt rond in een grijze of zilverkleurige personenauto, type sedan. De achterraampjes van de auto hebben zonneschermen in de kleuren rose en geel. Het kenteken is niet bekend.
De politie roept getuigen op zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook een bericht of Facebook of Twitter of een mail naar een van de wijkagenten is welkom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.