Speciaal team Rode Kruis helpt mee bij zoektocht naar Anne Faber

UTRECHT/HUIS TER HEIDE - Een gespecialiseerd team van vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteunt de politie bij de zoekactie naar de vermiste Utrechtse Anne Faber.
Het is de derde zoekactie waar het zogenaamde Ready2Help-team actief is. Eerder gebeurde dat in Delft en Capelle, vertelt Iris van Deinse van het Rode Kruis. "We hebben een team van 24 vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in het zoeken van vermiste mensen. Ze zijn getraind door de politie en weten hoe ze moeten zoeken naar aanwijzingen zonder sporen te wissen."

HULPTEAM

Ready2Help bestaat al enige tijd, maar het zoekteam is relatief nieuw, aldus Van Deinse. "Ready2Help is ons burgerhulpnetwerk waar iedereen zich voor kan aanmelden. Je krijgt dan een berichtje als er een noodsituatie is. Bijvoorbeeld zandzakken sjouwen als er een overstroming is. Tijdens de vluchtelingencrisis hebben veel mensen geholpen met het opzetten van bedden." Het netwerk bestaat inmiddels uit 38.000 mensen en is sinds de oprichting ruim 200 keer ingezet.
Een klein team binnen Ready2Help is gespecialiseerd in vermissingen. Zij worden nu ingezet bij de zoektocht naar Anne Faber, maar de leiding ligt nog steeds bij de politie.
Als de politie de hulp van Ready2Help inschakelt, zijn de vrijwilligers ook de komende dagen bij de zoekactie betrokken, vertelt de woordvoerder. "Het is voor het Rode Kruis belangrijk om de politie hierin te kunnen ondersteunen, ook omdat je hiermee helpt voor de familie. Het is goed om mee te kunnen helpen. Het belangrijkste is dat er schot in de zaak komt."

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.