Politie heeft Signi Zoekhonden niet nodig bij vermissing Anne Faber

UTRECHT/HUIS TER HEIDE - Stichting Signi Zoekhonden, die regelmatig helpt bij vermissingen, is verbaasd over de strategie van de Utrechtse politie in de zoektocht naar Anne Faber. De stichting heeft aangeboden te helpen maar de politie is daar niet op ingegaan.
Esther van Neerbos van Signi vindt het vreemd dat er wel veel amateurs meezoeken, maar dat zij als professionele speurders niet worden ingezet, terwijl de goed getrainde honden misschien wel iets kunnen betekenen.
"Het blijft ons verbazen dat er 150 burgers ingezet worden en dat alle particuliere zoekdiensten thuis blijven. Blijkbaar kunnen de honden toch niet het hele gebied bestrijken. Ik denk dat er veel mensen zijn met ervaring en kennis die graag geholpen zouden hebben. Daarnaast is een dubbelcheck altijd op zijn plaats."

FAMILIE

De stichting heeft haar diensten ook aangeboden aan de familie van Anne Faber. "We werken het liefst met een geurbron, in dit geval van Anne. Op basis daarvan kunnen de honden specifiek naar haar zoeken. Ze zoeken zowel op sporen als op verwaaiing en kunnen dode of levende mensen vinden." De familie heeft nog niet op het verzoek gereageerd, volgens Signi waarschijnlijk op advies van de politie.
Signi was eerder betrokken bij grote zoekacties, zoals de vermissing van Joey Hoffmann in Turkije en bij de vondst van het lichaam van Sandra García Geraldino. Haar lichaam werd gevonden door vrijwilligers van Signi Zoekhonden.

REACTIE POLITIE

De politie laat in een reactie weten dat het op dit moment voldoende specialistische honden in huis heeft. Bij het inzetten hiervan laat de politie zich adviseren door diverse experts. Overigens staat het mensen vrij om zelf te gaan zoeken in gebieden die de politie heeft vrijgegeven, zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens.

Signi verbaast zich over negeren van

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.