Leger sluit aan bij zoektocht naar Anne Faber

HUIS TER HEIDE/SOEST - De zoekacties naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht worden vandaag hervat bij vliegbasis Soesterberg. Ook Defensie sluit aan, laat de politie weten. Er zijn langs de provinciale weg tussen Huis ter Heide en Den Dolder ongeveer 220 mensen op de been en volgens de politie is dat voldoende om de zoektocht "planmatig en secuur" uit te voeren.
Het zoekgebied ligt rond de locaties waar eerder gezocht is. Bij Soest werd het laatste signaal van haar telefoon opgevangen en in het Blookerpark in Huis ter Heide zijn afgelopen week haar jas gevonden en een fiets en een tas die waarschijnlijk ook van de 25-jarige Utrechtse zijn. Meer sporen zijn er ondanks minutieus onderzoek nog niet aangetroffen. Daarom breidt de politie het zoekgebied vandaag verder uit. Verslaggever Marco Geijtenbeek volgt de nieuwe zoekacties op de voet.

DEFENSIE

De Mobiele Eenheid en agenten worden behalve door familie en vrienden van Anne, het Rode Kruis en militaire veteranen ook geholpen door ongeveer 65 militairen van het Korps Nationale Reserve. Defensie leverde vanaf het begin van het politieonderzoek al adviseurs, die nu ook op de zoeklocaties komen helpen. Die geven nu op locatie aanwijzingen over hoe en waar de zoekploegen het best kunnen werken.
De zoektocht naar de vermiste Anne Faber heeft afgelopen weekend niet tot bijzondere vondsten geleid. De leeggepompte vijver, waarin een omafiets met handremmen lag, is gisteren vrijgegeven. Ook in de bagger zijn geen andere spullen gevonden.

TIJDLIJN

Anne Faber vertrok op vrijdag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sinds die avond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels 1700 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een
.

Aanhouding 27-jarige man voor betrokkenheid bij vermissing Anne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.