Kamertekort groeit in Utrecht

UTRECHT - Het kamertekort in Utrecht groeit en de markt komt de komende jaren nog verder onder druk te staan. Dat blijkt uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2017 die vandaag is gepubliceerd.
De komende vijf jaar kent Utrecht een groei van 18.460 studenten, blijkt uit de monitor. Daarnaast wordt tot 2025 een groei van 30% internationale studenten verwacht. Hierdoor zal de woningmarkt krapper worden. Alleen al voor deze doelgroep zijn er de komende vijf jaar 2000 extra kamers nodig, aldus de studentenunie VIDIUS.
De voorzitter van de studentenunie vindt dat het zo niet langer kan: "De onderwijsinstellingen en de gemeente moeten hun verantwoordelijkheid nemen en het woningtekort terugdringen."
"In veel andere steden is er sprake van een afname van eerste- en tweedejaars studenten die op kamers gaan. In Utrecht is echter weinig terug te zien van deze trend. Het blijft een populaire regio en de komende vijf jaar zal het aantal studenten dat in Utrecht wil gaan wonen blijven stijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.