Utrechtse fietsers verrast met aubade: "Je bent fantastisch!"

Fietsers kregen een aubade.
Fietsers kregen een aubade. © RTV Utrecht/Robert Jan Booij
UTRECHT - Iedere dag fietsen er zo'n 20.000 mensen over het Utrecht Science Park. Omdat ze de laatste tijd veel te maken hebben met omleidingen en tijdelijke stoplichten, wil het bedrijvenpark de fietsers een hart onder riem steken. Dat doen de bedrijven door een aubade te verzorgen voor fietsers, zo ondervond ook verslaggever Robert Jan Booij vanochtend op Radio M Utrecht.
"Het Utrecht Science Park is een bouwput op dit moment. We willen alle fietsers daarom graag een compliment geven met een fietsaubade. We willen namelijk de gezondheid en veiligheid in dit gebied vergroten en ook duurzaam zijn. Iedereen die hier op de fiets komt past daarbij", vertelde een woordvoerder in Utrecht is Wakker.

PERSOONLIJK

Volgens het Utrecht Science Park krijgen fietsers allemaal een persoonlijke boodschap mee. "We gaan kijken welke fietsers er komen, wie ze zijn en waar ze studeren of werken. De informatie neemt de muzikant mee in een persoonlijke aubade. Ik denk dat we goed gedrag zo belonen en automobilisten overhalen om toch de fiets te pakken."
Verslaggever Robert-Jan Booij was vanochtend een van de gelukkigen die een aubade kreeg. "Robert Jan, ik wil je een complimentje geven. Je bent fantastisch, besef je dat wel even. Dank je wel dat je met de fiets bent gekomen!", zong zanger Samuël voor Booij, die speciaal voor deze gelegenheid naar de Uithof was gefietst.

RATRACE

Veel fietsers konden de muziek op de vroege ochtend wel waarderen. "Het is hier altijd een ratrace op de fiets. Je moet laveren hier tussen alle opbrekingen hier. Maar ik merk dat ik door de aubade een stuk relaxter en rustiger naar m'n werk fiets", zei een van hen in de radiouitzending.
Fietsers kunnen nog de hele week rekenen op een aubade.

Verslaggever Robert-Jan Booij in Utrecht is Wakker op de Uithof (I)
Verslaggever Robert-Jan Booij in Utrecht is Wakker op de Uithof (II)
Utrechtse fietsers verrast met aubade: "Je bent fantastisch!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.