Instellingen

Hoogland heeft veiligste winkelcentrum van Nederland

HOOGLAND - Winkelcentrum Kraailandhof in Hoogland heeft vanochtend uit handen van demissionair minister Blok (Veiligheid en Justitie) de 'Wel-zo-veilig-Award' gekregen. De ondernemers worden beloond voor de manier waarop ze aan criminaliteitspreventie doen.
De winkeleigenaren hebben gezamenlijk een alarmsysteem geïnstalleerd. "Hiermee zijn inmiddels al levens gered en winkeldieven aangehouden", zegt Lex Herlé. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging en eigenaar van de Bruna.

KINDEREN

Verder onderscheidt Kraailandhof zich door kindvriendelijkheid. Vrachtwagens mogen alleen laden en lossen als er geen kinderen op straat zijn. In de buurt zijn namelijk twee basisscholen.
"We zijn gevestigd in een wijk waar de basis van het samenzijn saamhorigheid is", zegt Herlé. "Veilig samenleven dat doe je niet alleen, dat doe je met z'n allen."

TEVREDEN GEMEENTE

Amersfoort is dan ook blij met het winkelcentrum in Hoogland. "Werkelijk alle ondernemers doen mee", zegt Mieke van de Beek van de gemeente. "En de lijntjes met wijkagent, gemeente en brandweer zijn kort."
De 'Wel-zo-veilig-Awards' worden jaarlijks uitgereikt om het belang van veiligheid en preventie te benadrukken. In de categorie winkelgebied was ook Het Rond uit Houten genomineerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.