Zoekacties Anne Faber: kijken naar alles wat afwijkt

DEN DOLDER/HUIS TER HEIDE - "Mensen op een rij en voorwaarts, door het bos". Zo vat majoor Jan Venekamp de militaire aanpak van de zoekactie naar Anne Faber samen. Venekamp is woordvoerder van de reservisten die de politie zijn komen ondersteunen bij het vinden van de nog altijd vermiste jonge vrouw.
Het zoeken naar Anne Faber is met de inzet van de militairen flink opgeschaald. Zo'n 220 politieagenten, militairen en vrijwilligers doorzoeken vandaag het gebied aan de westkant van vliegbasis Soesterberg. Verslaggever Marco Geijtenbeek volgt de zoekacties op de voet.

VERDACHTE IN BEELD

In de loop van de middag werd bekend dat de politie al sinds gisteren een verdachte in beeld had. De 27-jarige zedendelinquent uit een psychiatrische instelling in Den Dolder werd geschaduwd, in de hoop dat hij de recherche naar de nog altijd vermiste Anne zou leiden. Toen dat vanmiddag nog niet was gebeurd, werd hij alsnog
.
Inmiddels zijn er 1700 tips over de jonge vrouw binnen. Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens zijn dat er teveel om allemaal nog persoonlijk te beantwoorden en is de gouden tip die naar Anne leidt er nog niet bij. Toch is de politie bijzonder blij met de hulp die uit het hele land geboden wordt.

NATIONALE RESERVE

De
heeft vanmorgen zo'n 65 militairen van het Korps Nationale Reserve gestuurd, om de politie te helpen zoeken. "Omdat wij veel mensen hebben", verduidelijkt majoor Venekamp. "Wij hebben altijd mensen standby staan voor als de veiligheidsdiensten dat nodig vinden."
De mannen en vrouwen zijn reservist en hebben in veel gevallen vrij moeten nemen van hun werk of opleiding om maandagmorgen in het zoekgebied te verschijnen. De inzet duurt vooralsnog twee dagen. Of de militairen langer blijven hangt volgens Venekamp van de politie af.

GRAAFSPOREN

De militairen doorzoeken vanuit Den Dolder met een kleine tussenruimte het bos langs de provinciale weg en bekijken de bodem op graafsporen. "We kijken naar alles wat afwijkt van het normale", zegt Venekamp. Gedurende de dag verplaatsen de zoekploegen zich naar verschillende bospercelen. Het zoeken gaat waarschijnlijk door zolang er daglicht is.
De ME werkt vanuit Huis ter Heide noordwaarts. De politieagenten komen uit heel het land en verlichten daarmee enigszins de druk op de eenheid Midden-Nederland. Omdat ze ook privéterreinen doorzoeken, moeten ze soms minutenlang wachten omdat er niemand thuis is. Waar de poort rond een tuin openstaat lopen de zoekteams binnen.

TIEN DAGEN

De 25-jarige vrouw uit Utrecht wordt nu tien dagen vermist. De enige concrete sporen die sinds vrijdag 29 september van haar zijn gevonden, zijn
in Huis ter Heide en het signaal dat een mast in Soest van haar
oppikte op de avond dat ze verdween. Afgelopen week werden in Huis ter Heide ook een
en een
aangetroffen, die waarschijnlijk van Anne zijn. Daarom concentreert de zoektocht zich voorlopig nog rond dat gebied, zegt politiewoordvoerder Jens.
RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een tijdlijn.

Majoor Jan Venekamp over de militairen die naar Anne Faber zoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.